Kalabasa tekvica 200ml Zväčšiť

Kalabasa tekvica 200ml

89151

Nový produkt

Tradičná kalabasa z vydlabanej tekvice na pitie juhoamerického čaju Maté. Rôzne veľkosti.

Viac detailov

11,00 €

Pridať do zoznamu želaní

Akceptujeme platby
Akceptujeme platby
Logo TatraPay

Detaily

Príprava čaju Maté: Do kalabasy, s bombillou vo vnútri, nasypeme 2 - 3 čajové lyžičky lístkov Maté. Voda zohriata na 80°C sa leje po kovovej slamke, tým sa zaistí aby sa lístky Maté nespálili. Proces dolievania sa opakuje pokým sa Maté nevylúhuje - maximálne však 3 minúty, inak čaj zhorkne. Na dochutenie čaju sa môže použiť cukor, citrón, pomaranč alebo mlieko.Údaje objem a výška nádoby sú iba orientačné, každá kalabasa je originálna. Výška sa pohybuje v rozmedzí 9 - 12 cm, objem medzi 200 - 500 ml, v závislosti od tvaru a výšky nádoby. Príprava kalabasy - tekvice na použitie:Kalabasa - (Kalabassa alebo Calebassa) je plodom rastliny Lagenárie (Lagenaria siceraria).Ide o jednoročnú rastlinu, ktorú ľudia používajú už viac ako 10 000 rokov - z listov sa robí napríklad špenát, plody chuťou pripomínajú cuketu. Avšak najvýznamnejšie spracovanie tohto plodu je výroba rôznych nádob, lyžičiek a misiek. Vďaka drevnatej šupke sa plody Lagenárie k tomuto účelu používajú od doby, keď ľudia ešte nepoznali pálenie hliny. Ak ste sa stali čerstvými majiteľmi kalabasy vyrobenej z tekvice, možno neviete, že kalabasu treba na používanie pripraviť.Pokiaľ nie je kalabasa pripravená nižšie uvedeným spôsobom, môže zapáchať, zo stien sa môžu odlupovať kúsky dužiny a nápoj v nej pripravený môže mať rôzne pachute.Ako teda na to?Currádo alebo očistenie kalabasy:Zakúpenú kalabasu naplníme z dvoch tretín sypaným čajom Maté - najlepšie takým druhom, ktorý z nej plánujeme piť. Ideálne je mať na každý druh čaju Maté inú kalabasu. Naplnenú kalabasu zalejeme 70°C vodou až po vrch a necháme 24 hodín odstáť. Potom obsah kalabasy vyhodíme a jej vnútro vyhladíme oblým predmetom - napríklad čajovou lyžičkou. Pokiaľ miestami odstávajú kúsky dužiny, opatrne ich odstránime koncom lyžice. Dávame si veľký pozor, aby sme do kalabasy nespravili dieru. Kalabasu potom necháme vyschnúť.Celý postup opakujeme ešte raz. Nakoniec celú kalabasu vylejeme karamelom. Buď použijeme ohriaty karamel zriedený vodou alebo karamel hustý, neriedený. Ak zvolíme neriedený karamel, kalabasu vylievame iba po jej vnútorných stenách, nenapúšťame ju karamelom celú. Po vychladnutí vypláchneme karamel teplou vodou. Namiesto karamelu môžeme použiť aj nahriaty med alebo javorový sirup. Opäť necháme odstáť 24 hodín a vnútrajšok vylejeme.Teraz je Vaša kalabasa pripravená na použitie.

Hodnotenie zákazníkov

Comments ( )

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Napísať názor

Kalabasa tekvica 200ml

Kalabasa tekvica 200ml

Tradičná kalabasa z vydlabanej tekvice na pitie juhoamerického čaju Maté. Rôzne veľkosti.

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (23):